Minister stopper statens rekruttering af sæsonarbejdere

Staten skal ikke hjælpe udenlandske sæsonarbejdere til Danmark, mener regeringen, der derfor lukker den statslige rekrutteringshjemmeside seasonalwork.dk, hvor virksomheder hidtil har kunnet søge efter arbejdskraft fra udlandet.

Det oplyser den nye beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) til Berlingske.

- Det giver jo ikke mening, at vi aktivt bistår med at hente arbejdskraft ind, som vi selv råder over. Jeg vil ikke forbyde virksomhederne at ansætte udlændinge, men vi har altså nogle ledige, som gerne vil i arbejde.

- Med den nye beskæftigelsesreform sikrer vi, at de bliver bedre opkvalificeret, og at jobcentrene sætter fokus på at matche dem med virksomhederne. På den måde skal vi undgå, at virksomhederne ansætter udlændinge i en tid med ledige danskere, siger han til avisen.

Dansk Industris (DI) direktør, Karsten Dybvad, udtrykte tidligere på året ønske om, at regeringen skulle lempe adgangen til Danmark for faglærte uden for EU.

Derfor er lukningen af seasonalwork.dk ikke vand på DI's mølle.

- Vi har stigende problemer med at finde dygtige faglærte. Virksomhederne tager et samfundsansvar og giver selvfølgelig deres bidrag til erhvervsskolereformen. Den er bare ikke nok til at opfylde behovet for kvalificerede medarbejdere, siger underdirektør i DI Steen Nielsen.

Henrik Dam Kristensen understreger, at regeringen fortsat ønsker at hjælpe de danske virksomheder med at skaffe kvalificeret arbejdskraft, men han mener ikke, at der er brug for flere udenlandske faglærte i Danmark.

Enhedslisten erklærer sig meget tilfreds med beskæftigelsesministerens beslutning, fordi det ifølge partiet er en dårlig idé at hente udlændinge til landet, der kan være med til at presse lønnen ned.

/ritzau/

 

Dagens Gossip