Minister til jøder: Prisen for beskyttelse er ligegyldig

Det kommer ikke til at handle om kroner og øre, når justitsminister Mette Frederiksen (S) skal finde en løsning på, hvordan man øger beskyttelsen af jøder i Danmark, som føler sig truet.

Det blev slået fast, da justitsministeren mødte næstformand i Det Jødiske Samfund, Jonathan Fischer.

- Vi har haft et godt og konstruktivt møde her til morgen. Det er vigtigt, at vi har en god dialog om dette vigtige emne, og jeg tager bekymringerne fra Mosaisk Trossamfund meget alvorligt, siger Mette Frederiksen i en mail til Ritzau.

Hun mener, at sidste uges terrorangreb i Frankrig "gør os smerteligt bevidste om vigtigheden af, at vores jødiske medborgere kan være trygge".

- PET's faglige vurdering af sikkerheden er afgørende, men jeg har også gjort klart, at vurderingen af, hvad der skal til, ikke må blive et spørgsmål om ressourcer, siger Mette Frederiksen.

Hun vil nu give de konkrete forslag fra Mosaisk Trossamfund videre til PET, som vil bruge dem til at genoverveje sikkerheden ved de jødiske institutioner.

Næstformand i Det Jødiske Samfund, Jonathan Fischer, siger, at mødet har efterladt det klare indtryk, at justitsministeren tager jødernes situation meget alvorligt, siger han.

- Hun har forsikret os om, at vores sikkerhed ikke må handle om ressourcer, siger en tilfreds Jonathan Fischer.

Det er sidste uges terrorangreb i Frankrig, som har gjort det mere utrygt at være jøde i Danmark. Der er en stigende frygt for, at noget lignende vil overgå jøderne herhjemme.

Det fik tirsdag Det Jødiske Samfund til at ytre sig om, at man gerne så øget beskyttelse omkring jødiske institutioner. Gerne betjente, der mandsopdækker skolerne.

Hvorvidt jøderne er blevet lovet noget konkret på mødet i forhold til sikkerheden, vil Jonathan Fischer ikke udtale sig om, men han bekræfter, at der er en god dialog mellem parterne, som fortsætter.

- Vi har aftalt at holde dialogen kørende, men vi har ikke aftalt noget konkret tidspunkt for et nyt møde, siger han.

Sidste år fortalte Det Jødiske Samfund i Danmark om en voldsom stigning i antallet af trusler mod jødiske personer oven på konflikten i Gaza.

Det førte dog ingen umiddelbar forhøjelse af sikkerheden med sig.

/ritzau/

 

Dagens Gossip