Minister: Undersøgelse vil skyde gråspurve med kanoner

Skrevet af admin

20/03/2015

Dagens topnyheder

Der er ingen grund til at bede om en uvildig advokatundersøgelse, for at undersøge om der er begået fejl i Skat i forbindelse med et anonymt tilbud fra 2013 om oplysninger om danske skatteunddragere. Det mener skatteminister Benny Engelbrecht (S).

- Jeg har vanskeligt ved at se, hvad den undersøgelse skal bruges til - ud over at det vil være tid, man ikke kan bruge på noget andet. Såsom at kontrollere skatteunddragelse, siger han.

I 2013 - mens Holger K. Nielsen (SF) var skatteminister - blev Skat ifølge Politiken tilbudt oplysninger om 12 danske skatteunddragere. Oplysningerne blev afvist, fordi Skat ikke mente betingelserne var rimelige.

Men beslutningen blev truffet, uden at ministeren blev hørt, og det er i strid med en politisk aftale fra 2010, der siger, at ministeren i sådanne sager skal høres og tage stilling fra sag til sag.

Både Enhedslisten, Venstre og SF har luftet tanken om at få en uvildig advokatundersøgelse af sagen. Det afviser skatteministeren, da han mener, at konklusionen på undersøgelsen giver sig selv.

- Der er ingen tvivl om, at der er sket en fejl. Men derfra og så til at gøre det til en sag, der skal koste en stor bunke ressourcer for at konstatere det samme, det er at skyde gråspurve med kanoner, synes jeg.

Han vil dog ikke garantere, at der ikke vil ske fejl i Skat igen.

- Hvis du spørger, om der aldrig vil ske fejl i Skat, så er svaret nej. Hvor der handles, vil der opstå fejl. Spørger du om, at jeg forventer, at der igen vil være en lignende sag, så er svaret, at jeg har ingen grund til at tro, at det skulle være tilfældet.

Sagen kommer i kølvandet på sagen om HSBC-listen - den såkaldte Swiss-leaks - hvor Skat ignorerede en liste med oplysninger om også danske skatteunddragere i årevis.

/ritzau/