Minister undlader at rydde op efter stormen

Træstammer på langs, splintrede løvtræer og knækkede nåletræer. Ud over at få alvorlige konsekvenser for den offentlige trafik og mange danskeres huse efterlod mandagens voldsomme storm også store skovarealer raseret.

Det har fået en lang række borgere til at henvende sig til miljøminister Ida Auken (SF) med gode råd til, hvad hun bør stille op med de tusindvis af væltede træer.

Og planen er ganske klar: De mange træer skal blive liggende, oplyser ministeren.

- Mange store, gamle løvtræer er faldet i stormen, og selv om det ser voldsomt ud, så kan storme berige naturen. I hvert fald i dette tilfælde, siger Ida Auken fortsætter:

- Jeg har fået masser af gode forslag til, hvad vi skal stille op med de mange væltede træer. De fleste vil have, at vi lader dem ligge, så de kan skabe nyt liv. Det er lige, hvad vi gør.

Ministeren forklarer, at når de væltede træer får lov at ligge og rådne, kan de blive til levesteder for insekter, planter og dyr.

Danmarks Naturfredningsforening bakker op om beslutningen, som i øvrigt er i tråd med Mijløministeriets retningslinjer. Her hedder det, at træer, der vil gavne naturens mangfoldighed, skal blive liggende.

Samlet set vurderer Naturstyrelsen, at der væltede op mod 110.000 kubikmeter træ under mandagens storm, hvor der på Kegnæs blev målt vindstød på 53,5 meter i sekundet.

Det er tæt på 200 kilometer i timen, og dermed den højeste hastighed, DMI nogensinde har målt.

Af de væltede træer er 10 procent løvtræer, som især er velegnet til at blive efterladt i skovbunden.

Størstedelen af de væltede nåletræer vil fortsat kunne bruges til træprodukter og til vedvarende energi.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip