Minister varsler 11 nye tiltag efter terrorangreb

19/03/2015 19:42

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Justitsminister Mette Frederiksen (S) varsler tiltag i form af 11 punkter - heriblandt strammere regler for prøveløsladelser efter terrorangrebet i København.

Det siger hun på et pressemøde i Justitsministeriet, efter Kriminalforsorgen, Rigsadvokaten, Domstolsstyrelsen og Københavns Kommune har afleveret deres redegørelser af forløbet frem til skyderierne i København i midten af februar, hvor to mennesker blev dræbt.

- Jeg mener på baggrund af de oplysninger, vi har modtaget, at der er brug for at iværksætte en række tiltag.

- Det billede, der tegner sig, er komplekst. Mit ærinde er ikke at udpege syndebukke, men at finde bedre løsninger, siger hun på pressemødet.

Ifølge justitsministeren vil hun sikre, at opfølgningen på redegørelserne munder ud i konkrete initiativer på både den korte og den lange bane. Når problemernes omfang er kortlagt, er der grundlag for at tage politisk stilling til fremadrettede tiltag eller lovændringer, lyder det.

Ministeren understreger samtidig, at det endnu ikke er det samlede billede, der ligger til rådighed, og at det ikke er de fulde redegørelser, som offentligheden får indblik i.

Det skyldes, at der er personfølsomme oplysninger i materialet.

Redegørelserne har været undervejs i tre uger.

Ud over dem, der er fremlagt torsdag, er også politiet og PET blevet bedt om at redegøre for håndteringen af terrorangrebet. De har imidlertid en længere frist på yderligere tre uger, før de skal ligge klar.

/ritzau/