Minister varsler 11 nye tiltag efter terrorangreb

Justitsminister Mette Frederiksen (S) varsler tiltag i form af 11 punkter - heriblandt strammere regler for prøveløsladelser efter terrorangrebet i København.

Det siger hun på et pressemøde i Justitsministeriet, efter Kriminalforsorgen, Rigsadvokaten, Domstolsstyrelsen og Københavns Kommune har afleveret deres redegørelser af forløbet frem til skyderierne i København i midten af februar, hvor to uskyldige mennesker blev dræbt.

- Vi har endnu ikke en færdig evaluering, men der er klare indikationer af, at der er ting, der skal strammes op, og gøres bedre. Det har vi et fælles ansvar for, lyder det fra justitsministeren.

- Det billede, der tegner sig, er komplekst. Mit ærinde er ikke at udpege syndebukke, men at finde bedre løsninger. Jeg mener på baggrund af de oplysninger, vi har modtaget, at der er brug for at iværksætte en række tiltag, siger hun på pressemødet.

De 11 tiltag udgør tilsammen noget, der kunne ligne et serviceeftersyn af store dele af rets- og fængselsvæsnet.

Både reglerne for brug af prøveløsladelse, anvendelsen af reststraf og betingede domme, samarbejde mellem myndigheder omkring løsladelse af fanger og brugen af samfundstjeneste skal nu under lup hos forskellige myndigheder.

Også berammelsen af sager ved domstolene - der ofte kan udskyde sager i måneder - skal granskes, ligesom de særlige indberetninger fra Kriminalforsorgen om mulige radikaliserede fanger skal det.

Det er Kriminalforsorgen, Domstolsstyrelsen, Rigsadvokaten og Københavns Kommune, der nu efter tre uger har afleveret deres redegørelser for, hvem der vidste hvad hvornår om den formodede gerningsmand bag terrorangrebet i København.

Ud over dem, der er fremlagt torsdag, er også politiet og PET blevet bedt om at redegøre for håndteringen af terrorangrebet. De har imidlertid en længere frist på yderligere tre uger, før de skal ligge klar.

Ministeren fastslog da også på pressemødet, at det endnu ikke er det samlede billede, der ligger til rådighed.

Og det er heller ikke alle detaljer i redegørelsen, der vil komme til offentlighedens kendskab, understregede Mette Frederiksen, med henvisning til, at der er personfølsomme oplysninger om den formodede gerningsmand i materialet.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip