Minister: Venstre udeblev fra møde om test i folkeskolen

Forligskredsen bag folkeskolereformen har i den forløbne uge besluttet, at omlægge de obligatoriske test i folkeskolen.

Men Venstre - der er med i forliget - dukkede ikke op til mødet hos undervisningsminister Christine Antorini (S).

Venstre svarede ikke inden fristens udløb på det skriftlige forslag, og en rykker til forligspartneren virkede heller ikke. Venstre var tavs.

Det oplyser undervisningsministeren.

- Derfor er det useriøst af Venstre at komme med forslag nu om flere test i folkeskolen. Partierne bag folkeskoleforliget er enige om retningen, da vi i den forgangne uge havde møde om en evaluering, der er lavet af de nationale test.

- På mødet i forligskredsen var der fuld enighed om, at der skal test af engelsk og en ekstra test af matematik, mens to test i naturfag i ottende klasse bliver frivillig for skolerne, men der bliver tale om samme antal test, siger Christine Antorini til Ritzau.

Men Venstre var tavs.

- Venstre dukkede ikke op til mødet, venstre svarede ikke inden fristens udløb på forslaget, og reagerede heller ikke på en rykker. Jeg synes det er superærgerligt, fordi vi har haft en fremragende samarbejde med Venstre om skolereformen, siger Christine Antorini.

Ministerens udmelding kommer, efter at Venstre søndag oplyste, at partiet bringe et ønske i spil om flere test i folkeskolen ved forhandlingerne om næste års finanslov.

- Erfaringerne fra de nationale test viser, at de har skabt en forbedring af de faglige resultater, ligesom de har udviklet evalueringskulturen i folkeskolen, siger partiets folkeskoleordfører, Karen Ellemann.

Undervisningsminister Christine Antorini betegner det som "valgkampfnidder"

- Vi har aldrig haft et så bredt forlig før om folkeskolen, og jeg synes det er ærgerligt, at Venstre kommer med sådan noget valgkampfnidder.

- Det er at bringe valgkampen ind i folkeskolen, og det fortjener folkeskolen ikke her hvor den er i gang med at føre en meget stor reform ud i livet, siger Christine Antorini.

/ritzau/

 

Dagens Gossip