Minister vil begrænse boligejeres klagemuligheder

Boligejerne skal fremover kun kunne klage over deres ejendomsvurdering, hvis de mener, at der er fejl i opgørelsen af, hvor stor deres grund eller lejlighed er, eller andre helt faktisk forkerte forhold i deres vurdering.

Selve værdien skal borgerne ikke kunne klage over, skriver Politiken.

Det mener regeringen, som har forsøgt at få Venstre og De Konservative til at indgå en aftale, der fastlægger nogle hovedlinjer i et nyt vurderingssystem, som skal træde i kraft fra 2017.

Men forsøget er faldet til jorden. Først og fremmest fordi regeringen vil begrænse klageadgangen. Samtidig er der stor uenighed om, hvordan et nyt vurderingssystem skal se ud.

Skatteminister Benny Engelbrecht (S) forklarer, at regeringen ønsker et nyt vurderingssystem, der bygger på objektive kriterier om boligernes og grundenes størrelse og afstand til veje, skove, vindmøller og naturområder.

- Hvis man indretter sig med et system, der alene baserer sig på objektive kriterier, vil det også være svært at kunne klage over andet end de objektive forhold, siger han til Politiken.

Ved at begrænse klageadgangen vil regeringen samtidig forhindre, at flere hundrede tusinde boligejere, der har mistet tilliden til Skat, klager over de kommende vurderinger.

Begge de borgerlige partier har afvist regeringens udspil, som de opfatter som uretfærdigt

- Muligheden for at klage er helt central. Hvis borgeren er utilfreds med sin vurdering, skal man da kunne klage, siger Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen, til Politiken.

Benny Engelbrecht har over for Ritzau udtrykt håb om at kunne samle et flertal alligevel.

Skatteministeren håber inden nytår at få vedtaget en lov, der fastfryser Skats stærkt kritiserede 2011-vurdering i endnu to år.

I december sidste år afskaffede regeringen vurderingerne i 2013 og 2014. Den vil nu også afskaffe 2015- og 2016-vurderingerne, så den næste vurdering først kommer i 2017.

/ritzau/

 

Dagens Gossip