Minister vil give rækkehuse til veteraner med problemer

Otte rækkehuse nær Høvelte Kaserne i Nordsjælland skal fremover stå til rådighed for soldaterveteraner, som har udviklet traumer af at være udsendt på internationale missioner, og deres familier.

Det fremgår af et aktstykke, som Folketingets finansudvalg har godkendt i sidste uge, skriver metroxpress.

Forsvarsminister Nicolai Wammen (S) mødes onsdag med parterne bag forsvarsforliget til forhandlinger om nye tiltag for veteraner, og ministeren håber, at parterne kan enes om at overdrage en stribe rækkehuse til brug for tidligere soldater og deres familier.

- Der håber jeg, at vi kan blive enige om at give et løft til veteranområdet, så vi kan gøre mere for veteranerne og deres familier ved at skabe flere pladser til dem, der har brug for et sted at bo, siger Nicolai Wammen til metroxpress.

Står det til ham, er de otte boliger kun begyndelsen.

Rækkehusene ved Høvelte er ejet af forsvaret, men bliver overdraget gratis til KFUM's Soldatermission, der i forvejen driver et rekreationsprojekt for veteraner.

Forsvarsministeren håber at få forligskredsens opbakning til at etablere flere pladser i København, Aarhus og Varde.

Pengene skal blandt andet findes i den årlige særpulje på 25 millioner kroner, som forligspartierne vedtog at afsætte til veterantiltag i april i år.

Nicolai Wammen vil yderligere forsøge at få opbakning til at øge støtten til veteranernes familier og pårørende. De skal blandt andet have bedre adgang til kurser, samtalegrupper og sommerlejre, mener han.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip