Minister vil have hårdere straffe for dyremishandling

Mishandling af dyr er særdeles alvorligt, og til tider bliver misrøgt og vold mod dyr straffet for mildt. Derfor skal straffene skærpes, mener fødevareminister Dan Jørgensen (S).

Ministeren vil således ændre loven, så dyremishandlere straffes hårdere, end tilfældet er i dag, skriver Fødevareministeriet på dets hjemmeside.

- Jeg mener, at straffen for at mishandle dyr skal sættes op, så strafniveauet i højere grad afspejler overtrædelsernes grovhed, siger Dan Jørgensen.

- Vi har for eksempel set sager, hvor folk er idømt korte fængselsstraffe for at forsøge at slå dyr ihjel med vold, og sager, hvor mishandleren ikke bliver frataget retten til at holde dyr, selvom der er tale om grove overtrædelser, siger han.

Fødevareministeren sætter nu gang i et arbejde for at finde ud af, hvordan straffene for overgreb og misrøgt af dyr kan skærpes.

I den forbindelse skal det undersøges, hvordan reglerne kan ændres, når det handler om størrelsen på bøder, længden på fængselsstraffe og muligheden for at fratage folk retten til at holde dyr i en periode eller for altid.

Også Venstre mener, at der er grund til at undersøge, om dyremishandlere kan straffes hårdere fremover, og partiet støtter dermed fødevareminister Dan Jørgensens planer.

- I Venstre bakker vi op om at få undersøgt muligheden for at øge bødestraffene og i de groveste tilfælde fængselsstraffene, siger dyrevelfærdsordfører Erling Bonnesen (V).

Hos Dansk Folkeparti støtter man generelt, at straffen for dyremishandling skærpes.

Men partiets dyrevelfærdsordfører Dennis Flydtkjær mener, at fødevareministerens nye planer om hårdere straffe bunder i, at Dan Jørgensen ønsker at tiltrække stemmer.

- Det er populistisk, og det valgflæsk, når det kommer så sent i en regeringsperiode, siger Dennis Flydtkjær.

Tilbage i juni 2013 spurgte Dansk Folkeparti daværende fødevareminister, Mette Gjerskov (S), om hun ville tage initiativ til at hæve straffen for mishandling af dyr.

Og det afviste hun med henvisning til, at der allerede dengang var "muligheder i dyreværnsloven for at sanktionere mishandling".

Ifølge Metroxpress er der over de seneste år sket en større stigning i antallet af sager om dyremishandlinger.

/ritzau/

 

Dagens Gossip