Minister vil ikke tvinge Airbnb til at indberette til Skat

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) vil undersøge, hvordan man kan sikre, at danskere, der bruger deleøkonomiske tjenester som Airbnb og Uber, betaler skat af deres fortjeneste.

Skatteministeren vil i første omgang forsøge at finde en frivillig ordning med branchen, skriver han i en pressemeddelelse. Torsdag mødtes ministeren med repræsentanter fra Airbnb, som er en portal, hvor private kan udleje deres bolig på nettet.

- Deleøkonomiens forretningskoncept er ofte opbygget på en helt anden måde, end vi traditionelt har set. Det kan give udfordringer, men vi skal ikke være forstokkede og blot insistere på at gøre tingene, som vi plejer, siger ministeren i en pressemeddelelse.

- Jeg ønsker i stedet at være åben og spørge, om der er noget, vi kan gøre anderledes for at imødekomme den deleøkonomiske udvikling. Mit udgangspunkt er, at branchen er indstillet på at bidrage til det danske samfund ligesom til alle andre, siger han.

Ifølge DR Nyheder er flere politiske partier - S, SF, K, EL og Alternativet - indstillet på en ordning, som giver Airbnb og Uber og andre pligt til at indberette brugernes fortjenester til Skat.

DF og LA vil ligesom V først afsøge muligheden for en frivillig løsning for tjenester som Uber, hvor private kan udbyde køreture.

Skatteministeren "ønsker ikke at skabe et stort kontrolregime":

- Tværtimod går vi i dialog med branchen for at finde nogle løsninger, så man på en nem og ubesværet måde kan svare den skat, man skal, siger Karsten Lauritzen.

Hos erhvervsorganisationen Dansk Erhverv havde man hellere set en tvungen ordning.

- Tjenesterne skal pålægges at indberette til de danske myndigheder, hvad enkeltpersoner tjener via disse platforme. Det er ikke så kompliceret, siger skattepolitisk chef Jacob Ravn fra Dansk Erhverv.

Landechefen for Airbnb i Norden, Aja Guldhammer, er tilfreds med ministerens udmelding og regeringens "progressive tilgang til regulering", lyder det i en skriftlig kommentar:

- Vi er yderst begejstrede for, at den danske regering fortsætter med at omfavne deletanken og mulighederne for at dele sit hjem.

/ritzau/

 

Dagens Gossip