Minister vil se på de negative renter

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) nedsætter et hurtigt arbejdende udvalg, der skal se på Danmarks udfordring med de negative renter. Det sker efter et møde med Realkreditrådet torsdag.

- Vi befinder os i en ny rentesituation. Der er behov for, at vi får skabt klarhed over, hvordan vi bedst håndterer situationen fremadrettet, herunder om der er uhensigtsmæssige barrierer i lovgivningen.

- På baggrund af dagens møde nedsætter jeg en hurtigt arbejdende arbejdsgruppe, der skal kortlægge problemstillingen og komme med forslag til eventuelle justeringer af gældende lovgivning, siger Henrik Sass Larsen i en pressemeddelelse.

De seneste ugers ekstraordinære markedsudvikling har i Danmark medført negative renter på realkredittens variabelt forrentede obligationer samt korte realkreditobligationer.

Det giver blandt andet anledning til en række obligationstekniske og skattemæssige spørgsmål. Derfor har realkreditbranchen været til møde i Sass Larsens ministerium.

Realkreditrådet, der er realkreditinstitutternes brancheorganisation, har ingen kommentarer til mødet i ministeriet.

Flere realkreditinstitutter, som eksempelvis det største, Nykredit, har eksempelvis taget et- og treårige flekslån ned af hylderne.

De er simpelthen lukket. For et-årige flekslån er renten negativ, hvilket vil sige, at kunderne i givet fald skal have penge for at låne.

Renten på treårige flekslån er meget tæt på nul. Også Nordea Kredit har lukket for flekslån op til og med treårig rentetilpasning.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip