Minister vil se på de negative renter

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) nedsætter et hurtigt arbejdende udvalg, der skal se på Danmarks udfordring med de negative renter. Det sker efter et møde med Realkreditrådet torsdag.

- Vi befinder os i en ny rentesituation. Der er behov for, at vi får skabt klarhed over, hvordan vi bedst håndterer situationen fremadrettet, herunder om der er uhensigtsmæssige barrierer i lovgivningen.

- På baggrund af dagens møde nedsætter jeg en hurtigt arbejdende arbejdsgruppe, der skal kortlægge problemstillingen og komme med forslag til eventuelle justeringer af gældende lovgivning, siger Henrik Sass Larsen i en pressemeddelelse.

De seneste ugers ekstraordinære markedsudvikling har i Danmark medført negative renter på realkredittens variabelt forrentede obligationer samt korte realkreditobligationer.

Det giver blandt andet anledning til en række obligationstekniske og skattemæssige spørgsmål. Derfor har realkreditbranchen været til møde i Sass Larsens ministerium.

Realkreditrådet, der er realkreditinstitutternes brancheorganisation, har ingen kommentarer til mødet i ministeriet.

Flere realkreditinstitutter, som eksempelvis det største, Nykredit, har eksempelvis taget et- og treårige flekslån ned af hylderne.

De er simpelthen lukket. For et-årige flekslån er renten negativ, hvilket vil sige, at kunderne i givet fald skal have penge for at låne.

Renten på treårige flekslån er meget tæt på nul. Også Nordea Kredit har lukket for flekslån op til og med treårig rentetilpasning.

/ritzau/

 

Dagens Gossip