Ministerium ændrer quiz efter udskæld fra lærere

Stod det til en del af landets lærere dumpede Undervisningsministeriet tilsyneladende i sit forsøg på at lave en quiz, der skulle formidle indholdet i den kommende folkeskolereform. Derfor har ministeriet nu ændret den.

På de sociale medier har quizzen fået sindene i kog hos en del af landets lærere, der føler sig talt ned til. En del er i forvejen frustrerede over de uafklarede udsigter med folkeskolereformen, der træder i kraft til august.

Quizzen var især målrettet forældre og elever, skriver ministeriet på dets hjemmeside, efter at kommunikationen er intensiveret op til skolestart.

- Formålet med quizzen er at formidle det indhold i reformen, som har helt konkret betydning for elevernes skoledag, og som har interesse for forældrene.

- Der har været en livlig debat om quizzen på de sociale medier, og flere har på hjemmesiden tilkendegivet, at quizzen taler ned til dem. Dette har ikke været hensigten, og Undervisningsministeriet har derfor valgt at ændre quizzen, lyder det.

Hos Danmarks Lærerforening synes man dog ikke, at quizzen er spor sjov trods forsøget.

- Der er nok ikke nogen tvivl om, at ministeriet har prøvet at lave en spøg her, siger næstformanden i Danmarks Lærerforening, Dorthe Lange, til jp.dk.

Men det er ikke en ordentlig måde at formidle budskabet på, mener Danmarks Lærerforening.

- Der er kaos på ret mange skoler, og lærerne ved ikke, hvad der reelt kommer til at ske. Det kan den quiz ikke forholde sig til, og det er nok derfor, at lærerne synes, at det er at lave en spøg ud af noget, de står med og oplever som dybt alvorligt, siger Dorthe Lange.

Sidste år gennemførte regeringen og et bredt flertal i Folketinget en omdiskuteret reform af folkeskolen, som blandt andet betød længere skoletid.

/ritzau/

 

Dagens Gossip