Ministerium afviser gyldent håndtryk til spindoktor

Skrevet af admin

|

15/10/2013

Dagens topnyheder

Der er intet i vejen med, at en tidligere spindoktor for skatteminister Holger K. Nielsen er blevet beriget med en fratrædelsesordning, efter at han forlod sit job i starten af september i år.

Sådan lyder meldingen fra Skatteministeriet tirsdag, efter at der fra flere sider har været udtrykt kritik af beslutningen om fortsat at udbetale løn til den særlige rådgiver, Thomas Brahm.

Årsagen er, skriver ministeriet i en pressemeddelelse, at Thomas Brahms exit fra ministeriet var en såkaldt "aftalt fratrædelse". Og så må ministeriet gerne udbetale løn efter ansættelsens ophør.

- Skatteministeriet kan oplyse, at særlige rådgivere er omfattet af de almindelige ansættelsesretlige regler, herunder funktionærloven, skriver ministeriet og fortsætter:

- Efter disse regler er der ikke noget til hinder for at indgå aftale om fratrædelse, når begge parter er enige om, at ansættelsesforholdet må ophøre.

Dansk Folkeparti og Enhedslisten har overfor dagbladet Information krævet en forklaring på, hvorfor den tidligere rådgiver fortsat modtager løn fra Skatteministeriet.

Thomas Brahm forlod sit job 7. september efter "eget ønske", men en aktindsigt - som Information altså lægger frem tirsdag - viser, at han i seks måneder fortsat får løn.

Thomas Brahm forlod sit job, dagen efter at Jyllands-Posten afslørede, at han havde sendt en mail til medierne om ledende socialdemokraters holdningsskift til øremærket barsel til mænd.

/ritzau/