Ministerium fraråder rejser til populært feriemål i Egypten

Det er for farligt for danske turister at opholde sig flere steder i Egypten, da sikkerheden ikke er den samme efter angrebet på en turistbus for få uger siden.

Det mener Udenrigsministeriet, der nu fraråder alle ikke-nødvendige rejser til hele det sydlige Sinai, herunder det populære turistområde Sharm el-Sheikh.

- Efter det, der skete med en turistbus på Sinai for nogle uger tilbage, hvor der desværre var omkomne, har vi foretaget en samlet sikkerhedsmæssig vurdering af sikkerheden på Sinai-halvøen, siger chef for Udenrigsministeriets Borgerservice, Ole Egberg Mikkelsen.

- Den er mundet ud i, at vi nu har valgt at fraråde alle ikke-nødvendige rejser til Sinai.

Ministeriet fraråder desuden ikke-nødvendige rejser til det øvrige Egypten med undtagelse af rejser til turistområderne ved Rødehavet, skriver ministeriet på sin hjemmeside.

Man kan derfor stadig rejse til ferieområdet Hurghada, ligesom det også fortsat menes at være sikkert at foretage flyskift i Kairo lufthavn.

- Vi ser ikke nogen umiddelbar og meget akut fare eller risiko. Det er derfor, at vi har valgt dette niveau, hvor vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser, fordi der kan være rejser, som er nødvendige, siger Ole Egberg Mikkelsen.

- Dem fraråder vi ikke på nuværende tidspunkt, men samlet er det en vurdering af sikkerheden på Sinai-halvøen efter angrebet på en turistbus for nogle uger siden.

På sin hjemmeside skriver Udenrigsministeriet, at "der er generelt en høj risiko for terrorhandlinger og bortførelser i hele Egypten."

- Rejsende opfordres til at udvise forsigtighed, herunder på steder, hvor større menneskemængder er samlet, lyder det fra Udenrigsministeriet.

Beslutningen om at indskærpe rejsevejledningen til Sinai-halvøen sker efter, at Tysklands udenrigsministerium for nylig udsendte en advarsel om at rejse til badedestinationer på halvøen.

Den tyske advarsel kom efter et bombeangreb mod en turistbus, der kørte koreanske turister rundt på Sinai-halvøen. Flere koreanske turister sammen med bussens egyptiske chauffør blev dræbt ved attentatet.

Sidste efterår aflyste flere danske rejseselskaber deres ture til Egypten, da Udenrigsministeriet frarådede det i rejsevejledningen. Den blev dog lempet igen i september.

/ritzau/

 

Dagens Gossip