Ministerium klar med ny formand for Irak-kommission

Justitsministeriet er klar med en ny formand for den udskældte Irak- og Afghanistan-kommission.

Det fremgår af et svar fra justitsminister Mette Frederiksen til Folketingets Udvalg for Forretningsorden.

Den nye formand bliver landsdommer Michael Kistrup, fremgår det af svaret.

- Justitsministeriet agter inden for få dage at udpege landsdommer Michael Kistrup til ny formand for Irak- og Afghanistan-kommissionen. Justitsministeriet vil naturligvis på ny orientere udvalget, når den endelige udpegning er sket., fremgår det af svaret.

Udpegningen sker efter indstilling fra begge landsretter.

Tidligere på måneden mistede kommissionen sin daværende formand, Michael B. Elmer, der havde raget uklar med de øvrige medlemmer omkring tilrettelæggelsen af kommissionens arbejde.

Kommissionen blev nedsat i 2012, og den har fået fem år til at pløje sig gennem de anslåede en million siders dokumenter omkring krigsdeltagelsen i Irak og Afghanistan.

Men ifølge en ny status for kommissionens arbejde ser det ud til, at kommissionen fortsat har det meste arbejde foran sig.

Alle dokumenter ventes ikke indhentet før inden "udgangen af 2015". Datoer for afhøringer af vidner - som af den tidligere formand blev sat til efteråret - har afventet, at den nye formand tager plads i stolen.

Og så skønnes det, at det vil tage fire måneder at ombygge kommissionens lokaler på Fremtidsvej i Buddinge. Til gengæld ventes det, at kommissionen nu får en hjemmeside., står der i redegørelsen.

En opgørelse over udgifterne til kommissionens arbejde, som Ritzau har fået aktindsigt i, viser, at regningen i begyndelsen af året har rundet 13,6 millioner kroner.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip