Ministerium retter koks med vælgererklæringer

Vælgererklæring.dk får fredag 5. februar rettet flere fejl, som har plaget systemet fra 12. januar, da den digitale vælgererklæring gik i luften.

Det oplyser Social- og Indenrigsministeriet, som løser problemerne sammen med sin it-leverandør.

- Der er identificeret andre uhensigtsmæssigheder, som ministeriet er fokuseret på at få løst hurtigst muligt for at opfylde vælgernes muligheder for at afgive digitale vælgererklæringer for nye partier, skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

Kristendemokraterne og Nationalpartiet kritiserer, at systemet strejker. Et parti skal indsamle godt 20.000 underskrifter for at kunne opstille ved valg til Folketinget eller EU-Parlamentet.

Trods problemerne har tusinder af vælgere allerede afgivet en vælgererklæring digitalt. Det har lettet den omstændelige godkendelse, at erklæringen nu godkendes automatisk. Det skal ikke igennem en sagsbehandler i de enkelte kommuner, påpeger ministeriet.

- Det er ministeriets klare forventning, at vælgererklæring.dk fremadrettet vil gøre det langt enklere for partierne at stille op til folketingsvalg - og nemmere for vælgerne at støtte nye partier, hedder det.

Der har været mange nedbrud i systemet på tre uger. De er påtalt overfor systemleverandøren, som 27. og 28. januar rettede i systemet, før den store fejlrettelse foregår 5. februar.

Fejlene har forhindret partier i at arbejde i vælgererklæring.dk. Desuden har vælgerne ikke kunnet bruge det udsendte link til at godkende, at partier kan opstille.

Indtil 25. januar blev der udsendt invitations e-mails med forkert afsenderadresse. Fejlen er rettet, og nu kan vælgeren se den korrekte adresse. Partierne er advaret om, at en vælgererklæring kan ende i vælgerens spam-mappe, oplyser ministeriet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip