Ministermøde om Ukraine ender uden konkrete resultater

Der kom ingen konkrete resultater ud af søndag aftens hastemøde i Berlin om situationen i det østlige Ukraine.

Under samtalerne, som udenrigsministrene fra Tyskland, Rusland, Ukraine og Frankrig deltog i, var der dog "en mindre tilnærmelse mellem Moskva og Kijev".

Det siger den tyske udenrigsminister Frank-Walter Steinmeier ifølge nyhedsbureauet dpa.

Han omtaler samtidig samtalerne som "vanskelige".

- Men jeg tror og håber, at vi på enkelte punkter har gjort fremskridt, siger Steinmeier.

Parterne gik efter fem timer hvert til sit uden at have aftalt nye møder.

Udenrigsministrene vil nu informere deres respektive regeringsledere om forløbet af søndagens samtaler. Muligvis vil der mandag eller tirsdag komme nyt om, hvorvidt der er enighed om at fortsætte samtalerne, lyder det fra Steinmeier.

- Målet er fortsat at få skabt en våbenhvile i Ukraine, siger han.

Ministrene talte ifølge Steinmeier åbent med hinanden med hovedvægt lagt på, hvordan en våbenhvile eventuelt kan komme i stand. En bedre kontrol langs den russisk-ukrainske grænse samt nødhjælp blev også drøftet.

Parterne talte yderligere om, hvordan man skal få genstartet en politisk proces, der kan bringe den nuværende krise til ophør.

Steinmeier advarede inden mødet om, at der uden nye politiske impulser er risiko for, at krisen i det østlige Ukraine eskalerer.

2100 personer er ifølge AFP blevet dræbt i løbet af de seneste måneders sammenstød mellem Ukraines hær og prorussiske separatister.

De seneste dage har Ukraine og Rusland været på kant med hinanden over den kolonne på 280 russiske lastbiler på vej med nødhjælp fra Moskva. Styret i Kijev advarer mod, at det kan være en trojansk hest, som Rusland benytter til at bringe våben frem til oprørerne, hvilket Moskva afviser som en absurd påstand.

/ritzau/dpa

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip