Ministre i Paris vil forlænge våbenhvilen i Gaza

Udenrigsministre fra USA, Europa og Mellemøsten er lørdag samlet i den franske hovedstad, Paris, hvor de i fællesskab er blevet enige om at opfordre til en forlængelse af en 12 timer lang våbenhvile i Gazastriben.

- Vi opfordrer alle parter til at forlænge den humanitære våbenhvile, der netop nu finder sted, siger den franske udenrigsminister, Laurent Fabius, efter et møde med sine kolleger fra Storbritannien, Tyskland, Italien, Qatar, Tyrkiet, og USA.

- Vi ønsker alle hurtigst muligt at opnå en holdbar, forhandlet våbenhvile, der både opfylder Israels behov for sikkerhed og palæstinensernes behov for en social og økonomisk udvikling i Gaza samt adgang til territoriet i Gaza, tilføjer Fabius.

Sent fredag aften gik både Israel og den islamistiske Hamas-bevægelse med til at lægge våbnene i Gazastriben for en stund - startende fra klokken syv lørdag morgen dansk tid.

Ikke desto mindre understregede Israel lørdag morgen, at man under våbenhvilen vil fortsætte bestræbelserne på at ødelægge et netværk af sofistikerede tunneler, som løber på kryds og tværs af grænsen mellem Gazastriben og Israel.

Hamas og andre militante grupper i Gazastriben bruger tunnelerne til at komme ubemærket til Israel.

Få timer inden udløbet af den 12 timer lange humanitære våbenhvile i Gazastriben siger en israelsk regeringskilde, at Israel hælder til at forlænge våbenhvilen.

- Der er ingen grund til at forhindre Gazas befolkning i at hente forsyninger, så længe militæret kan fortsætte med at arbejde med at ødelægge tunnelerne. Vores krig er ikke mod befolkningen, siger diplomaten.

Hvis våbenhvilen ikke forlænges, vil den være forbi klokken 19.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip