Ministre: Slut med fifleri med regler på landevejene

Med en historisk høj bevilling på finansloven får de danske myndigheder bedre mulighed for at sikre, at det sker på danske løn og arbejdsvilkår, når for eksempel en lastvognschauffør sætter sig bag rattet for at køre de danske landeveje tynde.

Ifølge justitsminister Mette Frederiksen (S) skal en bevilling på 120 millioner kroner blandt andet være med til at sikre ordentlige forhold i transportbranchen.

- Hverken chauffører eller lovlydige firmaer kan være tjent med, at deres levebrød undermineres af folk, der fifler med reglerne. Jeg er derfor meget tilfreds med, at politiets kontrol med området bliver styrket markant med aftalen, siger Mette Frederiksen i en pressemeddelelse.

Regeringen, SF og Enhedslisten har afsat i alt 120 millioner kroner fra 2015-18 til indsatsen mod såkaldt social dumping - at udenlandsk arbejdskraft løser opgaver i Danmark på vilkår, der er ringere end de danske overenskomster.

Med aftalen styrkes den fælles indsats mellem Arbejdstilsynet, Skat og politi, og det betyder blandt andet en fordobling af fælles aktioner mod social dumping til næste år.

Ifølge transportminister Magnus Heunicke (S) skal der sættes ind over for mulighederne for spekulation i datterselskaber i andre lande eller hyre chaufførvikarer fra udenlandske virksomheder for at dumpe lønningerne på transportkørsel i Danmark.

- Det er afgørende for mig, at chauffører, der kører for danske virksomheder her i landet, får en ordentlig løn, siger han i pressemeddelelse.

Der skal samtidig igangsættes en analyse af, om det kommende krav om sikkerhedskort i byggeriet kan udbredes til rengørings-, hotel- og restaurationsbranchen og den grønne sektor.

Ifølge beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) undergraver social dumping velfærdssamfundet.

- Langt de fleste virksomheder i Danmark overholder spillereglerne på vores arbejdsmarked, men der er også nogle, der forsøger at opnå konkurrencefordele ved at se stort på de ansattes ret til ordentlige arbejdsvilkår.

- De skal stoppes så hurtigt og effektivt som muligt, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip