Minitornado har kostet 44 mennesker livet i Pakistan

Redningsarbejdere havde travlt med at nå frem til snesevis af mennesker, der mandag mentes at ligge begravet under sammenstyrtede bygninger efter voldsomme natlige regnskyl og kraftige vindstød. Uvejret har dræbt mindst 44 mennesker i det nordvestlige Pakistan, oplyser myndighederne.

Soldater og redningsarbejdere benyttede kraner til at grave sig gennem ruinerne for at lede efter overlevende efter at et kraftigt tordenvejr med voldsomme vindstød rev og flåede i tre distrikter i provinsen Khyber-Pakhtunkhwa, oplyser provinsinformationsminister Mushtaq Ghani.

Provinshovedstaden Peshawar har mandag morgen registreret 32 bekræftede dødsfald og flere end 150 kvæstede, siger læge Jamil Shah fra byens Lady Reading Hospital.

Sammenstyrtede bygninger har kostet otte mennesker livet i det nærliggende Charsadda-distrikt, mens fire personer blev dræbt i Noshera, siger Ghani.

Den kraftige styrtregn og voldsomme vindstød, der nåede op på hastigheder på 120 kilometer i timen fik mange bygninger til at styrte sammen, oplyser meteorolog Mushtaq Shah.

Væltede træer og elmaster afbrød forbindelserne og efterlod store dele af området uden strøm, siger den lokale beboer Amjad Khan.

- Det var rædselsfuldt. Jeg så rødder flyve rundt, og vindstødene tog alt. Vi var rigtig bange, siger Khan fra sit hus i Faqirabad-området i Peshawar By.

Hæren oplyser, at der er blevet sendt soldater til området for at indlede rednings- og hjælpeaktioner.

Tordenskyl og lyn medførte aflysninger af flyvninger fra lufthavnen i hovedstaden Islamabad og Peshawar mandag, oplyser en funktionær for civil luftfart til Dunya tv.

Meteorologisk Institut betegnede stormen som en minitornado eller en skypumpe. Der blev også sendt en advarsel til regeringen om at tage mere alvorlige skridt for at kunne håndtere klimaforandringerne, særligt i regionen i det nordlige Himalaya.

- Det burde fungere som en øjenåbner for vores politikere, siger meteorolog Muhammad Hanif fra Islamabad.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip