Mirakel-roe: Sensationelt fund af guldring på Sjælland

En guldring er dukket op på Stevns under forhold, der næsten kan betegnes som et mirakel.

Ringen blev nemlig fundet inde i en roe, da medarbejdere ved DLF-Trifolium skulle dele roen i to, så den kunne forædles.

- Det er helt usandsynligt heldigt, siger  Stig Oddershede, der er kommunikationschef i firmaet. Og når Stig Oddershede betegner fundet af guldringen som helt usandsynligt, så er det næsten ikke dækkende.

DLF-Trifolium har plantet 250.000 frø på marken. Det kommer der 40.000 roer ud af. Her bliver 350 valgt fra til videre forædling, hvor de skal skæres over en gang og deles i to. Det var her, ringen trillede ud af roen, mens medarbejderne så måbende til.

Stig Oddershede tror, at ringen har ligget på marken, og at roens rod så er vokset igennem, hvorefter roen har omsluttet ringen. Og det sensationelle fund har sat tankerne i gang hos medarbejderne, der gerne vil vide, hvad ringens historie er. 

- Vi aner ikke, hvordan pokker ringen er havnet der. Vi har prøvet alle pigernes fingre, men det er ligesom Askepots sko, den passer ingen af dem, siger Stig Oddershede med et højt grin. Han har dog fået ringen undersøgt for at stille sin egen og medarbejdernes nysgerrighed, og det kom der nogle interessante detaljer ud af. 

- Vi har fået den undersøgt, og der er tale om en ring i 14 karat guld, der har to blå zafirsten. Den kommer fra en guldsmed, der har ligget i København fra 1898-1937, siger Stig Oddershed, der håber, at omtalen af ringen kan få flere oplysninger frem om den. 

- Chancen for at finde ringen er helt mikroskopisk, så det ville være fantastisk, hvis man kunne finde frem til ejeren, siger Stig Oddershede. 

Kender du ringen eller har du andre oplysninger til fundet, kan du sende en mail til [email protected]

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip