Misbrugt pige fundet død i 1991: Nu er morderen fundet

Skrevet af Lotte Sørensen

|

13/10/2013

Dagens topnyheder

23. juli 1991 gjorde en vejarbejder et tragisk fund ved en motorvej i New York. I vejkanten stod en køleboks, der spredte en ubehagelig lugt. Indeni lå liget af en lille, underernæret pige.

Pigen blev anslået til at være mellem tre og fem år gammel, og hendes lille krop viste tegn på at have været seksuelt misbrugt.

Først for nyligt fandt politiet frem til pigens mor, og DNA-tests slog pigens identitet fast. Først lød det, at hendes navn var Angelica Ramirez, det er nu rettet til Anjelica Castillo på fire år.

I går blev hendes fætter, Conrado Juarez, anholdt for at misbruge og slå hende ihjel. Det skriver New York Times.

Læs også: Misbrugt pige fundet død i køleboks: 22 år gammelt mysterium er endelig løst

Han har fortalt politiet, at Anjelica, hendes søster og deres far flyttede ind hos Conrado Juarez søster, da far og mor gik fra hinanden. Her misbrugte han pige, og ifølge hans egen forklaring kvalte han hende.

Søsteren, Anjelicas kusine Balvina Juarez- Ramirez, hjalp angiveligt med at proppe den underernærede pige ned i køleboksen, og sammen tog de en taxa til det sted, hvor de efterlod Anjelica.

Balvina Juarez-Ramirez menes at stå bag andre overgreb på børn, men hun døde for et par år siden.

Sagen tog hårdt på politifolkene, der samlede ind til en gravsten til hende. På den skrev de Baby Hope, da de ikke kendte pigens rigtige navn.

- Vi er hendes familie. Vi begraver vores barn, sagde lederen af efterforskningen Jerry Giorgio dengang.

Læs også: Tragedie i Norge: Dreng mistænkt for at dræbe treårig

Hvert år den 23. juli delte de flyers ud og stemte dørklokker i nabolaget i håb om en ny ledetråd.

I år gav det pote. En kvinde kunne svagt huske at have talt med en kvinde, der sagde, at hendes søster var blevet myrdet.

Det lykkedes politifolk at opspore moderen, og med et brev, som hun havde slikket på for at lukke, lavede det en DNA-test. Der var et match.

Conrado Juarez blev i går stillet for en dommer. Trods sin forklaring nægter han sig skyldig.

I mellemtiden skal Anjelica Castillo have en ny gravsten - og den pensionerede betjent Jerry Giorgio står gerne for at rejse penge til den igen.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med