Mistænkt flugtbilist er anholdt i lufthavnen i Billund

En 25-årig mand, der har været efterlyst for at køre en 93-årig kvinde ned i Brabrand og derefter stikke af fra ulykken, er fredag blevet anholdt i Billund Lufthavn.

Ulykken skete 4. januar først på aftenen på Sigridsvej, og kvinden døde senere af sine kvæstelser.

14. januar blev den 25-årige varetægtsfængslet i et retsmøde, hvor han ikke selv var til stede. Dermed kunne Danmark efterlyse ham internationalt og få ham udleveret, hvis han skulle blive anholdt.

To dage efter fængslingskendelsen valgte Østjyllands Politi at offentliggøre mandens navn og billede i de danske medier.

Men klokken 12.30 fredag blev han så anholdt i Billund Lufthavn.

- Han blev anholdt, da han ankom til lufthavnen, men jeg ved ikke, hvor han kom fra, siger vagtchef Jens Rønberg til Ritzau.

Den 25-årige har tilknytning til Brabrand, hvor politiet mener, at han har opholdt sig i mere end et år. Men han er engelsk statsborger og menes at have familierelationer i flere andre lande.

Derfor havde politiet fra starten en formodning om, at han var rejst ud af landet efter ulykken - en formodning der altså synes at have været rigtig.

Selv om han er blevet varetægtsfængslet uden selv at være til stede, vil han lørdag få lejlighed til at forklare sig for en dommer i et nyt grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. Her vil han blive krævet fængslet, sigtet for uagtsomt manddrab.

/ritzau/

 

Dagens Gossip