Mistænkt i Emilie-sag føler sig hængt ud på overvågningsvideo

En overvågningsvideo skabte overskrifter i flere danske medier i tirsdags. Vidoen blev bragt i forbindelsen med sagen om den 17-årige forsvundne Emilie Meng fra Korsør.

Optagelsen stammer fra et privat overvågningskamera og er optaget på Dyrhaugesvej i Korsør - kun få hundrede meter fra den 17-årige Emilie Mengs hjem. I klippet ser man to yngre mænd komme gående på en villavej i Korsør klokken fem om morgenen søndag 10. juli - altså på dagen for Emilie Mengs forsvinden.  

Historien blev først bragt af BT, og her blev det beskrevet, hvordan den ene af de to unge så ud til at bære en lille taske, som lignede den, Emilie Meng havde med i byen før sin forsvinden, og som politiet siden har efterlyst. På den måde blev det indikeret, at de to mænd på optagelserne kunne have noget med Emilies forsvinden at gøre.

De to unge mænd har imidlertid intet med sagen at gøre. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, efter at den ene af de to mænd selv har henvendt sig til politiet. Her gav han udtryk for stor utilfredshed over, at klippet var blevet offentliggjort.

Læs også: Politiet mangler desperat brugbare oplysninger om forsvundne Emilie

- Ifølge det, jeg har fået forklaret, så henvendte han sig, fordi klippet var blevet blæst ud. Han var vred over, at videooptagelserne var blevet bragt offentligt, siger efterforskningsleder Marianne Roed til Dagens.dk og forklarer, at mistanken om, at de to skulle have gået med en dametaske, ikke er korrekt.

- Det var ikke en dametaske, men en kasket, fortæller Marianne Roed, der ikke ønsker at oplyse yderligere om de to mænd på videoen. Hun understreger dog, at de på ingen måde er mistænkte i sagen.

Marianne Roed opfordrer samtidig til, at man går direkte til politiet, hvis man har nye tip i sagen, så det ikke finder vej til internettet, inden at det er blevet undersøgt af politiet.

Læs også: Sofie får 200 tip om forsvundne Emilie hver dag: Nogle skriver de mest skrækkelige ting

- Når man spreder sådan noget, så skaber man røre. Man kan komme til at hænge uskyldige ud og samtidig ødelægge vores efterforskning, mener Marianne Roed.

- Som privatperson bør man henvende sig til politiet, og det gælder sådan set også for medierne, understreger hun.

17-årige Emilie Meng er sidst set søndag 10. juli, da hun efter en bytur i Slagelse ved 04-tiden tog afsked med to veninder på stationen i Korsør.

Emilie Meng er 168 centimeter høj, almindelig af bygning, har langt brunt hår, og hun var iført sort langærmet cardigan med sort blondebluse og blå bukser. Hun havde blå Adidas-sko på fødderne.

Det sidste livstegn: Her forlader Emilie Meng Slagelse Station 10. juli.

Oplysninger i sagen kan rettes til politiet på telefon 114.

Følg Dagens Efterlysninger for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip