Mistænkt i Hedegaard-sag er klar til udlevering

Den 26-årige mand, der sidder varetægtsfængslet i Tyrkiet mistænkt for attentatforsøg på Lars Hedegaard, vil gerne udleveres til Danmarks, siger hans danske forsvarer til tv2.dk.

Manden, der har libanesisk baggrund, har siddet varetægtsfængslet i Tyrkiet siden 25. april, hvor han blev anholdt i en lufthavn i Istanbul.

Ifølge politiet forlod han Danmark samme dag, som attentatforsøget fandt sted, og han har siden opholdt sig i blandt andet Syrien.

- Jeg modtog en fax fra ham om, at han erkendte, hvem han var, og at han gerne ville udleveres. Jeg har endnu ikke haft mulighed for at tale med ham.

- Som varetægtsfængslet i Tyrkiet har man kun tilladelse til et besøg hvert halve år, hvis man har en udenlandsk advokat, fortæller forsvarsadvokat Thorkild Høyer til tv2.dk.

Københavns Politi bekræfter torsdag, at den mistænkte er villig til at lade sig udlevere.

Tirsdag har manden over for en tyrkisk dommer også erklæret, at han nægter sig skyldig, oplyser politiet.

Politiet venter nu på, at det tyrkiske justitsministerium godkender udleveringen til Danmark.

Dansk politi har endnu ikke haft mulighed for at afhøre manden, der har haft besøg af den danske konsul. Det har heller ikke modtaget dna fra manden. Det er ellers vigtigt for at se, om det matcher de spor, man har i sagen.

Den 26-årige blev anholdt med et falsk pas.

Attentatforsøget på islamkritikeren og debattøren Lars Hedegaard fandt sted 5. februar 2013, hvor en mand forklædt som postbud dukkede op på Hedegaards adresse på Frederiksberg og skød mod hans hoved uden at ramme.

/ritzau/

 

Dagens Gossip