Mistænkt for planlagt angreb i Frankrig er sigtet

En hovedmistænkt i en sag om et planlagt og ifølge anklagemyndigheden "nært forestående" angreb på fransk grund er onsdag blevet sigtet.

Anklageren oplyser, at han er sigtet for at være del af et terrornetværk.

Den franske statsborger Reda Kriket blev anholdt i sit hjem nær Paris i sidste uge. Politiet fandt rifler og hjemmelavet sprængstof på bopælen.

Angrebet var "nært forestående" ifølge statsanklager François Molins. Men der er ikke under efterforskningen fundet tegn på, at Reda Kriket og netværket havde udpeget et specifikt mål.

Anklageren mener, at man har "bremset et terrornetværks ekstremt voldelige angreb".

Ifølge avisen Le Figaro blev den 34-årige franskmand pågrebet fredag morgen i Boulogne-Billancourt, en forstad til Paris.

To andre mistænkte, som er sigtet for samme planlagte angreb, sidder varetægtsfængslet i Belgien.

En fjerde mistænkt blev søndag anholdt i Rotterdam i Holland. Hollandsk politi fandt ammunition i mandens hjem.

Det er fire måneder siden, at Frankrig blev rystet af flere koordinerede angreb i hovedstaden, Paris, hvor 130 mennesker blev dræbt.

Kriket blev sidste sommer i den belgiske hovedstad, Bruxelles, fundet skyldig i at være del af et netværk, der rekrutterer jihadister. Han blev idømt 10 års fængsel in absentia.

Reda Kriket menes at have spillet en nøglerolle i finansieringen af netværket med penge, som han har fremskaffet ved røverier og salg af tyvekoster.

Blandt dem, som rejste til Syrien gennem netværket, var to af personerne bag angrebet i Paris 13. november - Abdelhamid Abaaoud og Chakib Akrouh.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip