Mistænkt toprådgiver for sortbørshandler er anholdt

Den 54-årige canadier Roger Thomas Clark er blevet anholdt i Thailand, og han kan nu vente at blive udleveret til retsforfølgelse i USA for omfattende sortbørshandel.

Den er den amerikanske anklagemyndighed, som meddeler, at Clark er anholdt. Det blev han i torsdags af de thailandske myndigheder.

Ifølge anklagerne i USA har Clark været en højtstående rådgiver for skaberen af Silk Road - en hjemmeside, der gjorde det i sortbørshandel med blandt andet narkotika.

Hjemmesiden, som FBI lukkede i 2013, var også brugbar til hvidvask af penge. Silk Road tillod sine brugere at optræde anonymt og købe narko for den virtuelle valuta bitcoin.

Roger Thomas Clark blev i onlinesammenhæng kaldt "Variety Jones".

Han var ifølge USA rådgiver for Ross Ulbricht, som en domstol i USA i maj i år sendte i fængsel på livstid. Ulbricht, der nu er 31 år, dannede hjemmesiden og blev dømt for blandt andet narkosalg og andre lovbrud.

Roger Thomas Clarks fremtid bliver også bag tremmer, hvis anklagemyndigheden får det, som den vil have det i New York.

Han anklages for narkosalg og hvidvask af penge, fremgår det af anklageskriftet i domstolen på Manhattan i New York. Han risikerer fængsel på livstid, hvis han kendes skyldig.

Ross Ulbricht skal selv have udpeget Clark som en vigtig person.

Det skete i et digitalt tidsskrift i 2011, da Ulbricht sagde, at Variety Jones gav ham råd om mange tekniske aspekter i forbindelse med hjemmesiden i det første år, den var i luften.

- Han har været en virkelig mentor, skrev Ulbricht ifølge anklageskriftet.

Videre skal Clark have givet Ulbricht råd om, hvordan han skulle sløre sine spor for at skjule, at han var viklet ind i Silk Road.

Silk Road blev etableret i februar 2011 og var i drift i over to år.

De amerikanske anklagere siger, at hjemmesiden genererede et salg på 213 millioner dollar i denne periode.

/ritzau/

 

Dagens Gossip