Mistænkt viftede med pistol: Flere sårede under buskapring i Norge

En dramatisk historie har tilsyneladende gentaget sig efter 10 år. Mandag blev en bus kapret i Lærdal i det vestlige Norge.

Cirka en time efter de første meldinger om kapringen lyder det fra politiadvokat Jørn Lasse Refsnes, at man har "kontrol over gerningsmanden".

- Der er sårede personer i bussen, men foreløbig kan vi ikke offentliggøre flere oplysninger om omfanget og antallet af sårede, siger Jørn Lasse Refsnes.

Politiet sendte straks efter kendskabet til kapringen mandskab i stort tal til kapringsstedet.

Politiet var tidligt klar over, at der var sårede personer i bussen. Den oplysning blev udsendt i en pressemeddelelse ifølge vg.no.

Bussen Valdresekspressen kørte mellem Årdal og Tyin ved Filefjell, da kapringen skete.

Valdresekspressen har tidligere været udsat for en kapring. Det skete i 2003 i Fagernes, da chaufføren Audun Båland stukket ned og dræbt af en asylansøger, som forinden havde dræbt en anden person på et asylcenter.

Audun Båland blev siden hyldet som en helt.

Også en lægehelikopter er sendt til området, hvor kapringen er sket mandag aften.

Operationslederen ved politiet i Oslo, André Kråkenes, bekræfter over for norsk TV2, at politiet har sendt mandskab til Lærdal.

- Vi tager derop med tilstrækkeligt mandskab, sagde Kråkenes lidt efter klokken 18.

Busselskabet kendte ikke til den dramatiske episode.

- Vi er i gang med at undersøge det nu, men vi har ikke hørt noget om det, sagde den daglige leder i selskabet JVB, Kristoffer Kvamme, til norsk TV2 før klokken 19.

/ritzau/

 

Dagens Gossip