Mistænkte for skunklaboratorie løsladt men stadig sigtet

Et unaturligt stort forbrug af el førte politiet på sporet af et skunklaboratorie på Fyn, hvor der torsdag aften er blevet konfiskeret omkring 700 skunkplanter.

Skunklaboratoriet blev opdaget i Volderslev syd for Odense.

To personer er sigtet i sagen. De bliver ikke begæret varetægtsfængslet og vil derfor blive løsladt, fortæller Jack Liedicke fra Fyns Politi.

- Anklagemyndigheden har vurderet sagen og skønner ikke, at der er grundlag for at begære dem varetægtsfængslet, siger han.

Den ene af de to er sigtet for produktion af skunk, den anden for overtrædelse af våbenloven. De er ikke tidligere kendt af politiet.

De mange planter skunk og udstyr til at dyrke det blev fundet i en stor lade.

Det var elselskabet Energi Fyn, som ved et tilfælde opdagede noget mistænkeligt i elleverancerne til stedet. Skunkdyrkning bliver ofte opdaget, når der har været enten et ekstremt stort forbrug af strøm eller slet intet forbrug.

Efter en henvendelse fra selskabet rykkede politiet ud torsdag, og i løbet af eftermiddagen og aftenen blev der slæbt udstyr og planter ud i en container fra politiet.

Skunk er en særlig potent form for cannabis og en krævende plante. Dyrkningen kræver eksempelvis store mængder af elektricitet, og det dyrkes ofte på nedlagte landbrugsejendomme under kunstlys og med kunstvanding.

Det euforiserende stof i planten er tetrahydrocannabinol (THC), og skunk har et særligt højt THC-indhold i forhold til den almindelige hampplante.

/ritzau/

 

Dagens Gossip