Mistænkte terrorister får lov til at bo i Sverige

Mindst 20 personer der er mistænkt for krigsforbrydelser eller forbrydelser mod menneskeheden, har fået midlertidig opholdstilladelse i Sverige, oplyser Svensk P4.

Selvom svenske myndigheder har dem mistænkt for at stå bag meget grove overgreb, så kan de ikke udvises til deres hjemlande, da de kan risikere at blive udsat for tortur eller dødsstraf. 

Sidste år modtog Sverige over 80.000 flygtninge, der søgte asyl, og mange af dem kommer fra lande som Syrien, Irak, Afghanistan og Somalia, hvor krig og terror er daglidag. 

Ud af den gruppe vurderede den svenske efterretningstjeneste SÄPO, at 20 personer sandsynligvis havde været involveret i terrorbevægelser og krigsforbrydelser. De blev derfor frataget retten til at søge asyl, men fik i stedet midlertidig opholdstilladelse. 

- Sådan er det, fordi de ikke kan sendes tilbage til deres hjemlande, siger Magnus Bengtsson, der er ekspert i asylsager hos Migrationsverket, der er den svenske myndighed for udlændinge. 

Den svenske asylekspert medgiver, at der kan være visse bekymringer forbundet med situationen.

- Det er klart, at når der er en grund til, at de her personer ikke bliver tilbudt beskyttelse i Sverige, men ikke kan udvises, så er der da en vis bekymring omkring situationen, siger Magnus Bengtsson til Svensk P4.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip