Mitsubishi styrtdykker på børsen efter nye afsløringer

22/04/2016 05:40

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Skandalen om manipulation med brændstoføkonomien i en række modeller fra bilkoncernen Mitsubishi ruller videre.

Fredag skriver den japanske avis Sankei, at Mitsubishi muligvis har givet forbrugerne urigtige informationer om strømforbruget i sin elbil i-MiEV, og muligvis også har misinformeret om fire andre af sine biltyper.

Selskabet oplyser til Reuters, at det er i gang med at undersøge avisens oplysninger.

På børsen i Tokyo har investorerne reageret negativt på afsløringen. Kursen på Mitsubishi-aktien falder fredag med cirka 15 procent.

Den batteridrevne i-MiEV er en af verdens første masseproducerede elbiler. Derudover er der muligvis også blevet manipuleret med brændstofeffektiviteten i fire andre modeller, skriver Sankei ifølge Reuters og AFP.

Onsdag gik Mitsubishi til bekendelse og indrømmede, at den har givet urigtige oplysninger om brændstofforbruget i flere af sine modeller samt i modeller fra partneren Nissan. I alt drejer det sig om 625.000 biler.

- Hvad angår kontrol af brændstofforbruget har vi fundet ud af, at koncernen har foretaget ureglementerede test, så bilerne leverer en bedre brændstofeffektivitet, end de gør i virkeligheden, hed det i en meddelelse fra selskabet ifølge nyhedsbureauet AFP.

Indrømmelsen sendte onsdag aktiekursen ud i et styrtdyk. Og med fredagens fortsatte paniksalg er aktiekursen ifølge AFP næsten halveret i løbet af denne uge.

Hvor mange biler, der eventuelt er omfattet af de nye afsløringer, er ikke oplyst.

Sagen kommer i forlængelse af en stor skandale i tyske Volkswagen, der sidste år måtte indrømme omfattende manipulation med test.

Japans transportminister, Keiichi Ishii, opfordrer fredag Mitsubishi til at reagere "retskaffent" på de pinlige afsløringer.

Han foreslår ifølge nyhedsbureauet Kyodo blandt andet, at Mitsubishi tilbyder at købe de berørte biler tilbage, skriver Reuters

/ritzau/