Mixeddoubles exit fuldender trist dansk VM-dag

Der er ingen danskere med i finalerne ved VM i badminton i Ballerup.

Det nedslående facit blev en kendsgerning, da det sidste guldhåb, mixeddoublen Joachim Fischer og Christinna Pedersen, lørdag aften tabte deres semifinale til Xu Chen og Ma Jin.

De andenseedede kinesere sejrede overraskende klart med cifrene 21-15, 21-9 og møder deres topseedede landsmænd, Zhang Nan og Zhao Yunlei, i finalen søndag.

Nederlaget var kulminationen på en nedslående dansk dag.

Eftersom herresinglen Viktor Axelsen og herredoublen Mathias Boe og Carsten Mogensen tabte deres semifinale tidligere lørdag, ender Danmark med tre bronzemedaljer ved VM.

Med tre medaljepoint blev den danske målsætning om fem medaljepoint ved VM ikke opnået, hvor guld giver tre point, sølv to point og bronze et point.

Badminton Danmark må i stedet glæde sig over, at det for første gang siden VM i Birmingham i 2003 lykkedes at hente tre medaljer.

På den korte bane er det dog næppe nok til at dulme skuffelsen over, at Danmark ikke er repræsenteret på finaledagen. Det er i øvrigt første gang ved de fire lejligheder, Danmark har arrangeret VM, at det sker.

Der var ellers god stemning, da Joachim Fischer og Christinna Pedersen entrede banen i Ballerup Super Arena til lørdagens sidste kamp.

Den tredjeseedede mixeddouble gav publikum spænding for alle entrépengene, da de fredag aften gik videre fra kvartfinalen, ganske som de har gjort så mange gange gennem deres cirka seksårige samarbejde.

Danskerne kendte på forhånd Xu Chen og Ma Jin særdeles godt, eftersom de havde mødt kineserne 12 gange siden 2011.

Med seks sejre til hvert par tegnede det til en spændende affære i Ballerup Super Arena, men sådan blev det ikke.

Danskerne fik en skidt indledning på første sæt og kom bagud 5-10.

Ma Jin styrede nettet, og Joachim Fischer og Christinna Pedersen begik for mange fejl til, at de kunne være en trussel.

Første sæt var hurtigt overstået, og det gik samme vej i andet sæt.

Danskerne var helt overmatchede, og kampen endte som en ydmygelse.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip