Mobilepay trak dankort-omsætningen i januar op

Umiddelbart peger tallene for danskernes dankortbrug i januar måned på, at der endelig er kommet gang i privatforbruget herhjemme.

Men stigningen på 6,6 procent i forhold til januar måned sidste år skal tages med forbehold, siger Las Olsen, der er privatøkonom i Danske Bank.

- Mobilepay tæller med i dankortomsætningen, men er helt overvejende overførsler og ikke forbrug.

- Hvis man renser for det, faldt dankortomsætningen faktisk med 0,1 procent fra december til januar. Selv om man tager højde for faldet i forbrugerpriserne, tyder det ikke på nogen fremgang i privatforbruget, siger han i en pressemeddelelse.

Fraregnet Mobilepay er stigningen i dankortomsætningen steget 3,1 procent det seneste år, og det er "ikke prangende", mener Las Olsen.

Han forventer dog, at forbruget takket være en større realindkomst vil stige i 2015, og det samme gør Helge Pedersen, der er cheføkonom i Nordea.

- De er ingen tvivl om, at forudsætningerne for en pæn fremgang i privatforbruget er til stede. Danskernes formuer er store, købekraften stiger blandt andet som følge af den lave benzinpris, ligesom bolig- og arbejdsmarkedet er i bedring og forbrugertilliden i top, siger han i en analyse.

Sammenlagt endte dankortomsætningen i januar på 26,1 milliarder kroner.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip