Mobilselskab fjerner roaminggebyr på populære rejsemål

Siden marts har det som kunde hos teleudbyderen 3 været gratis at bruge mobiltelefonen i Hongkong, Irland, Italien, Storbritannien, Sverige og Østrig. Det har været en succes for selskabet, så nu føjer de flere lande til listen.

Fra i dag kan man som kunde således også bruge telefonen i Frankrig, Norge, Schweiz og Tyskland uden at skulle betale ekstra for det. Det sker fordi, at danskernes mobilforbrug efter marts måned er steget med op til 5000 procent i nogle af landene.

Læs også: Nye regninger: Borgmester brugte 41.000 kroner på mobilen

- Den massive stigning i kundernes forbrug taler for sig selv. Der er ingen tvivl om, at vi har ramt et helt centralt behov. Og derfor udvider vi nu med endnu flere lande. Vi mener stadig, at det er på tide at gøre op med forbrugernes frygt for regninger, der løber løbsk, hvis man bruger data i udlandet,” siger 3’s administrerende direktør, Morten Christiansen i en pressemeddelse.

Det kan dog snart vise sig, at andre teleudbydere følger i hælene på 3. EU-kommisionen har nemlig foreslået at roaminggebyret helt fjernes fra 2015, men indtil det forslag er behandlet, så er det altså kun 3-kunderne der får glæde af den gratis roaming i udvalgte lande.