Mod og hurtighed skal sikre U21-talenters EM-billet

Det danske U21-landshold i fodbold havde ikke held til at åbne den islandske defensiv op i fredagens første playoff-kamp om en plads ved næste års U21-EM i Tjekkiet.

0-0 sluttede opgøret, og intet er afgjort inden returkampen i Reykjavik tirsdag aften klokken 18.15.

En stærk islandsk defensiv forhindrede stort set Danmark i at producere store målchancer i den første kamp. Det vil danskerne ændre på i returkampen.

- Vi skal have scoret et mål. Så vil vi gøre det meget svært for Island, siger forsvareren Jannik Vestergaard til DBU's hjemmeside.

Han hentyder til, at Danmark kan nøjes med eksempelvis 1-1 på reglen om udebanemål.

- Det gør vi ved at spille lidt hurtigere og med mere mod, så vi kan komme frem til flere chancer.

Vestergaard, der til dagligt tørner ud for Hoffenheim i Bundesligaen, forventer nemlig stort set den samme defensive taktik fra Island, trods det at modstanderne nu har hjemmebanefordel.

- Det var ikke meget, de havde at komme med i den første kamp, og jeg forventer lidt af det samme igen. Måske en tand mere offensivt.

- Grundliggende vil det nok være det samme; en solid defensiv og så håbe på standardsituationer, siger Jannik Vestergaard.

Skulle det ende målløst igen, skal de to hold ud i forlænget spilletid og eventuelt straffesparkskonkurrence for at afgøre, hvem der skal med til EM.

/ritzau/

 

Dagens Gossip