Modig prins får nyt job

Den engelske prins William har i de seneste år arbejdet som helikopterpilot i Royal Air Forces redningstjeneste ved siden af sine officielle royale opgaver. Nu har prinsen besluttet at kaste sig ud i nye udfordringer.

I det kommende år skal han nemlig flyve ambulancehelikopter, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den 32-årige prins har tidligere fungeret som eftersøgnings- og redningspilot i det britiske luftvåben, hvor han har deltaget i flere end 150 operationer.

Nu skal prins William atter en tur på træningsbænken, inden han er kvalificeret som pilot i ambulancehelikopteren.

- William begynder sin træning til september og bliver efterfølgende en formelt ansat hos Bond Air Services. Han bliver dermed det første medlem af den royale familie, som underskriver en ansættelseskontrakt med en civil arbejdsgiver, lyder det i en officiel meddelelse fra hans kontor.

Og skal man tro prinsen selv, er han ualmindelig glad for at arbejde. I hvert fald fortalte han CNN kort efter fødslen af sønnen prins George, at han så frem til at komme tilbage på jobbet.

-  Jeg glæder mig faktisk til at arbejde igen. Jeg håber bare ikke, at mine første vagter er nattevagter, for jeg har brug for noget søvn, jokede prinsen i det første store tv-interview efter fødslen.

For sit arbejde vil Prins William modtage en løn, som bliver doneret til velgørenhed, og han vil fortsat varetage sine royale opgaver ved siden af, lyder det fra det engelske kongehus.

Newspaq

 

Dagens Gossip