MØ i ekstase: Roskilde-drøm går i opfyldelse

admin

|

06/07/2014
"Ekstatisk lykkelig", "sindssygt fantastisk" og "helt absurd" er bare nogle af de følelser og tanker, der går igennem sangerinden MØ, før hun søndag aften spiller på Roskilde Festivals næststørste scene, Arena.Den unge sangerinde, der havde sin Roskilde-debut sidste år på festivalens Rising-scene for nye bands på vej op, er på få år gået fra ukendt undergrundskunstner til prisbelønnet hitmager.Netop Arena-scenen har en særlig plads i MØ's hjerte. Her har hun selv stået utallige gange som festivalgæst og kigget beundrende op på sine idoler på den store scene.- Det har altid været min kæmpe store drøm at spille på den scene. Hvis jeg havde vist det dengang, havde jeg været så fucking lykkelig, at jeg havde fået et hjertestop. Det er helt absurd altså, siger hun.MØ husker specielt én koncert på Arena, da hun som 17-årig var på festival med sine veninder, og det finske metalband HIM spillede på Roskilde. - Mine veninder havde sat sig et eller andet sted og spiste nachos, for de gad ikke se det. Men jeg var sådan: "Nej, jeg skal bare høre den her sang!", fordi den mindede mig om min ekskæreste eller sådan noget. - Så stod jeg der og røg smøger og græd og havde det helt vildt over det, mens HIM stod oppe på scenen og råbte: "Er der nogen af jer, der tror på satan!" Og jeg bare råbte "Jahhh" og havde det for vildt, fortæller MØ.- Jeg har haft mange af mine største Roskilde-øjeblikke foran den scene, siger hun.Helt fri for nerver er den 25-årige MØ, der lyder det borgerlige navn Karen Marie Ørested, da heller ikke.- Jeg kan ikke lade være med at være lidt nervøs, netop fordi det er så stort. Så bliver jeg for eksempel bange for, at min stemme måske ikke er klar, eller at jeg bliver syg, fortæller hun.- Men jeg glæder mig helt vildt. Det er noget som hele mit hold og jeg har det helt ekstatisk over, siger MØ.Når det er sagt, er der bare ét spørgsmål, som skal stilles: "Er der noget, der kan overgå det her?"- Selvfølgelig drømmer man altid om mere og sætter hele tiden barren højere. Jeg håber, det bliver Orange næste år, siger MØ med dæmpet stemme og lys i øjnene.MØ går på scenen på Arena søndag kl. 18.30 på Roskilde Festival.Newspaq

Dagens topnyheder

"Ekstatisk lykkelig", "sindssygt fantastisk" og "helt absurd" er bare nogle af de følelser og tanker, der går igennem sangerinden MØ, før hun søndag aften spiller på Roskilde Festivals næststørste scene, Arena.

Den unge sangerinde, der havde sin Roskilde-debut sidste år på festivalens Rising-scene for nye bands på vej op, er på få år gået fra ukendt undergrundskunstner til prisbelønnet hitmager.

Netop Arena-scenen har en særlig plads i MØ's hjerte. Her har hun selv stået utallige gange som festivalgæst og kigget beundrende op på sine idoler på den store scene.

- Det har altid været min kæmpe store drøm at spille på den scene. Hvis jeg havde vist det dengang, havde jeg været så fucking lykkelig, at jeg havde fået et hjertestop. Det er helt absurd altså, siger hun.

MØ husker specielt én koncert på Arena, da hun som 17-årig var på festival med sine veninder, og det finske metalband HIM spillede på Roskilde.

- Mine veninder havde sat sig et eller andet sted og spiste nachos, for de gad ikke se det. Men jeg var sådan: "Nej, jeg skal bare høre den her sang!", fordi den mindede mig om min ekskæreste eller sådan noget.

- Så stod jeg der og røg smøger og græd og havde det helt vildt over det, mens HIM stod oppe på scenen og råbte: "Er der nogen af jer, der tror på satan!" Og jeg bare råbte "Jahhh" og havde det for vildt, fortæller MØ.

- Jeg har haft mange af mine største Roskilde-øjeblikke foran den scene, siger hun.

Helt fri for nerver er den 25-årige MØ, der lyder det borgerlige navn Karen Marie Ørested, da heller ikke.

- Jeg kan ikke lade være med at være lidt nervøs, netop fordi det er så stort. Så bliver jeg for eksempel bange for, at min stemme måske ikke er klar, eller at jeg bliver syg, fortæller hun.

- Men jeg glæder mig helt vildt. Det er noget som hele mit hold og jeg har det helt ekstatisk over, siger MØ.

Når det er sagt, er der bare ét spørgsmål, som skal stilles: "Er der noget, der kan overgå det her?"

- Selvfølgelig drømmer man altid om mere og sætter hele tiden barren højere. Jeg håber, det bliver Orange næste år, siger MØ med dæmpet stemme og lys i øjnene.

MØ går på scenen på Arena søndag kl. 18.30 på Roskilde Festival.

Newspaq