Møde i parlamentet i Kabul fortsætter under bomberegn

Skrevet af admin

28/03/2016

Mest læste i dag

Midt under et politisk møde om den elendige sikkerhed i Afghanistan affyrede Taliban mandag raketter mod landets nyopførte parlament i Kabul, oplyser sikkerhedskilder.

Raketterne ramte ned i komplekset, hvor vinduer blev blæst ud i mindst en bygning. Der er ingen meldinger om omkomne eller sårede.

Mandagens møde i parlamentet fortsatte under angrebet.

Taliban har taget skylden for raketangrebet, og en talsmand for den islamistiske gruppe siger, at angrebet har kostet mange ofre.

Det er ikke usædvanligt, at Taliban overdriver effekten af gruppens angreb.

- Det er bekymrende, at fjenden er i stand til at ramme parlamentet i hjertet af hovedstaden, mens vi sidder her og diskuterer sikkerheden i landet, siger en parlamentariker, Mohammad Abdou, under parlamentsmødet.

Landets efterretningschef skulle blandt andet tale om den forværrede sikkerhedssituation i Afghanistan, da raketterne regnede ned over bygningen.

Afghanistans fungerende indenrigsminister slår fast, at "dette aldrig skulle være sket".

- Jeg vil beordre nye sikkerhedsforanstaltninger ved parlamentet, siger Taj Mohammad Jahed.

Det prangende parlamentskompleks, som er bygget af Indien for 90 millioner dollar, blev åbnet af den indiske premierminister, Narendra Modi, i december.

Sidste sommer angreb Taliban den tidligere parlamentsbygning, så parlamentarikerne måtte løbe for livet, mens tv sendte live fra stedet.

/ritzau/AFP