Mødre forsøger selvmord: Ville sikre børn australsk asyl

Skrevet af admin

09/07/2014

Mest læste i dag

Flere mødre i et asylcenter har forsøgt at tage deres eget liv, så deres børn kan få en chance for at komme til Australien.

Ifølge avisen Sydney Morning Herald havde de omkring 10 kvinder, der befinder sig i en bevogtet lejr på australsk område på Christmas Island i Det Indiske Ocean, fået at vide, at de ville blive flyttet til enten Papua Ny Guinea eller stillehavsnationen Nauru.

Australiens stramme kurs over for bådflygtninge betyder, at ingen asylansøgere, der er ankommet med båd til Australien efter 19. juli 2013, får mulighed for at slå sig ned i landet - uanset om der er hold i deres asylsag eller ej.

Australiens premierminister, Tony Abbott, der ofte bliver internationalt kritiseret for asylreglerne, siger, at han er berørt af mødrenes selvmordsforsøg, men ikke vil lade sig afpresse.

- Hvis det her er sandt, så er det en rystende fortælling, siger han til tv-kanalen Channel Nine.

- Men det her er ikke en regering, hvis politik er styret af folk, der forsøger at sætte os en moralsk pistol for panden.

Han peger på, at de asylansøgere, der bliver flyttet til Nauru er i sikkerhed og får både tøj og et sted at bo.

- Jeg mener ikke, at folk burde være i stand til at sige til os, at medmindre I giver os permanent ophold, så gør jeg skade på mig selv, fortsætter Tony Abbott.

På Christmas Island siger lokalformand Gordon Thompson, at kvinderne mente, at deres børn ville få en chance for at komme til Australien, hvis de gjorde en ende på deres liv.

- De siger, at "børnene har en bedre chance i livet, hvis jeg er død", fortæller han.

- Det er en chokerende konklusion at nå frem til, men den form for hjælpeløshed er der på centret for tiden, tilføjer han.

/ritzau/AFP