Møllekrammer og mælkebøttesaft til international øko-messe

En håndfuld økologiske fødevareproducenter drager fra i dag og frem til lørdag til den internationale økologimesse Biofach i Nürnberg i Tyskland for at præsentere økologiske produktnyheder på en fællesstand sammen med netværket Bio Aus Dänemark ledet af Malene Aaris.

Siden 2002 har hun eksponeret danske økologiske kvalitetsprodukter overfor nøglekunder og beslutningstagere i den tyske, økologiske fødevarehandel. Deltagelsen er en del af  Syddansk Fødevareklynges eksportaktiviteter.

Produktnyheder er et must

Blandt producenterne er Danmarks eneste producent af biodynamiske mejeriprodukter, Naturmælk, der i samarbejde med Woodshade Organics har udviklet en proteinbar. Hanegal viser med konceptet ’Møllekrammer’ hvordan økologisk kød, pålæg, færdigretter og fjerkræ kan produceres klimavenligt med vindmøllekraft.

Herrens Mark byder på økologisk mælkebøtte- og rødkløversaft efterspurgt især på det tyske helsekostmarked. Derudover deltager Ø-specialiteter, der arbejder på at fremme kendskabet til lokalproducerede fødevarer fra danske småøer, og Danforel, der som en del af Dansk Akvakultur, er med til at vise hele paletten af, hvad Danmark kan tilbyde af økologisk tang, fisk og skaldyr.

Messen har gennem mere end 25 år været det europæiske træfpunkt for virksomheder med fokus på økologi og eksport, og det er et absolut must, at de deltagende producenter har produktnyheder at vise frem, erfarer Malene Aaris fra Bio Aus Dänemark.

- Derudover kan de danske fødevareproducenter noget helt særligt, hvad angår energiforbrug, fødevaresikkerhed og sporbarhed. Vi er simpelthen et skridt længere fremme end kolleger i andre lande, siger hun.

Målrettet eksportfremstød

Syddansk Fødevareklynge tilbyder løbende sine medlemmer aktiviteter, der understøtter ekspansion i produktion og afsætning, også med henblik på eksport. I efteråret deltog en række medlemmer ved støtte fra Syddansk Fødevareklynge på messen Anuga i Køln, der førte til eksportaftaler bl.a. til Kina. Også til Biofach er der høje forventninger.

- Der er et stort marked for økologi i Tyskland og Østrig, og den danske deltagelse på Biofach 2014 skal medvirke til at forløse eksportpotentialet hos medlemsvirksomhederne, siger projektleder Andreas Møller Jensen og fortsætter:

- Vi har i stigende grad set, hvordan eksport giver vækst både i arbejdspladser og på bundlinjen, og hvordan en fælles satsning er med at positionere virksomhederne på nye markeder, giver styrke og nye muligheder.

 

Dagens Gossip