Møllgaard: Vi lærte meget af nederlaget til Island

26/01/2015 12:00

admin

Nyheder

Mest læste i dag

I den seneste indbyrdes håndboldkamp mellem Danmark og Island vandt islændingene overraskende med 30-29.

Det skete ved træningsturneringen Totalkredit Cup 10. januar i Aalborg, og mandag aften tørner de to mandskaber sammen i 1/8-finalen ved VM i Qatar.

- Det bliver en svær 1/8-finale. Island er ikke et badehold, vi lige skal køre over. Vi tabte til Island sidst, og det var en kamp, vi lærte rigtig meget af. Det var det første hold, der virkelig kunne trykke, hvor det gjorde ondt på vores forsvar, siger Henrik Møllgaard.

- Vi ser helt sikkert frem til kampen, men vi må også erkende, at på en dag, hvor Island rammer toppen, får vi det svært. Så der skal meget til, men det er vi også klar til at levere, lyder det selvsikkert fra Skjern-spilleren.

Mikkel Hansen mener da også, at Danmark er blevet bedre siden nederlaget i optakten til VM.

- Jeg synes, at vores niveau er røget i vejret siden da. Kamp efter kamp har vi lagt et lag på. Og jeg håber, at den udvikling kan fortsætte mod Island, siger Mikkel Hansen.

- Island er et hold, som er godt sammentømret, og som har spillet sammen i mange år. Derfor kender de hinanden.

- Det er det, som de kan komme med. Island har meget stor kvalitet i deres bedste syv til ni spillere, men derefter har de måske lidt sværere ved at skifte ud, end vi har.

- Vi skal køre tempoet i vejret, forsøge at løbe en masse og stå godt i forsvaret og gå til den, lyder opskriften fra Mikkel Hansen.

Kampen mod Island fløjtes i gang klokken 19 dansk tid.

/ritzau/