Mørklægningsforslag giver politisk ballade i Grønland

Massive protester over et grønlandsk lovforslag, der vil begrænse offentlighedens muligheder for at få aktindsigt i sager om råstofudvinding, ser nu ud til at få konsekvenser.

Politiken fortæller, at råstof- og erhvervsminister Jens-Erik Kirkegaard fra Siumut er gået i tænkeboks med hensyn til at ændre forslaget.

- Vi lytter til kritikken. Selvfølgelig er det ikke vores hensigt at lukke offentligheden ude, så vi overvejer seriøst at fjerne aktindsigtsbestemmelsen fra det endelige lovforslag. Det tror jeg, det ender med, siger han til avisen.

Balladen er opstået, fordi manglende gennemsigtighed vil muliggøre bestikkelser og vennetjenester, uden at offentligheden får kendskab til det.

- Det skriger jo til himlen, det her. Du åbner for, at der kan ske korruption. At der kan ske sagsbehandlinger, der ikke tåler dagens lys, siger tidligere finansminister Palle Christiansen fra Demokraterne til Politiken.

Også Transparency Greenland har været ude med kritik.

Når man i første omgang ville dispensere fra de normale regler om aktindsigt, skyldes det ifølge Jens-Erik Kirkegaard, at det var nødvendigt for at sikre en smidig sagsgang.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip