Mørkøv: Drømmer om at blive Contadors højrehånd

Torsdag aften indleder han seksdagesløbet i Ballerup. Men når han lader øjnene kigge lidt længere ud i fremtiden, drømmer Michael Mørkøv om Tour de France.

Den danske mester håber ikke bare at komme med i sommerens Tour, men at få rollen som Alberto Contadors nærmeste hjælperytter - den som ligger ved siden af ham så længe som muligt på alle etaper og sørger for at beskytte ham mod farer.

- Benjamin Noval har jo haft den rolle så sent som i 2013, men nu har han stoppet karrieren. Og Alberto skal jo have én, siger Michael Mørkøv, som har fået manager Bjarne Riis' bekræftelse af, at han er med i holdets bruttotrup til Tour de France.

- Bjarne sagde til mig, at mine chancer er større i 2014 end de har været før. Både på grund af min egen udvikling og fordi der er en brostensetape i Touren i år, fortsætter den danske mester, som blandt andet vandt en etape i Vuelta a España i 2013.

Michael Mørkøv var med, da Alberto Contador vandt Giro d'Italia i 2011 - en sejr, han siden blev frataget på grund af en dopingdom.

Ved den lejlighed gav spanieren udtryk for, at han var begejstret for Michael Mørkøvs bidrag som hjælperytter, og de har siden forsøgt at køre de store etapeløb sammen, men deres veje har ikke krydset i de store etapeløb.

- Jeg har stor respekt for Michael Mørkøv. Han ved, hvad han er værd og han er en god mand for holdet. Jeg er sikker på, at vi kommer på store opgaver sammen i 2014, sagde Alberto Contador til Ritzau for et par måneder siden.

Mørkøv indleder torsdag aften seksdagesløbet i Ballerup. Når det er slut tirsdag den 4. februar, haster han videre til Dubai for at indlede sin landevejssæson.

- Jeg er fortrøstningsfuld. Jeg har kørt nogle rigtigt gode test her op til sæsonen. Faktisk bedre end tidligere.

Michael Mørkøv kører seksdagesløb med Alex Rasmussen. Mørkøv har vundet seksdagesløbet fire gange - tre af dem med Rasmussen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip