Mørkøv får chancen som kaptajn i endagsløb

Det er ikke ofte, Tinkoff-Saxo satser på danske Michael Mørkøv som det bedste kort, men i onsdagens cykelløb Scheldeprijs bliver han kaptajn på holdet.

Mørkøv får sammen med holdkammeraten Nikolay Trusov lov til at køre sin chance i endagsløbet over 200 kilometer omkring Antwerpen i Flandern i det nordvestlige Belgien.

Trusov og Mørkøv skal forsøge at skaffe et topresultat i en eventuel sprint i den ofte hektiske finale.

Ud over Mørkøv og Trusov stiller Tinkoff-Saxo til start med Peter Sagan, Christopher Juul-Jensen, Pavel Brutt, Maciej Bodnar og Matteo Tosatto i den 103. udgave af Scheldeprijs.

Det kan måske undre, at holdet ikke satser på Sagan, men slovakken skal koncentrere sig om klassikeren Paris-Roubaix kun fire dage senere.

Desuden er Matti Breschel ikke med, da han lige er blevet far til sit andet barn og er rejst hjem til familien.

- Som i de foregående løb med brosten, synes jeg, vi har et homogent hold, og denne gang vil Nikolay og Michael få chancen for at vise sig frem og skabe et resultat for holdet.

- De er begge hurtige ryttere, så de vil tale sammen under løbet og beslutte, hvem der skal køres for i finalen eller forsøge at komme på hjul af en af favoritterne, siger sportsdirektør Tristan Hoffman i en pressemeddelelse.

- Peter Sagan vil køre med mindre ansvar, fordi vi vil sikre, at han er klar til Paris-Roubaix på søndag. Men han deltager, får kilometer i benene og støtter holdets strategi.

- Scheldeprijs er et af de ældste løb i verden og i hvert fald i Belgien, og vi stiller derfor med et stærkt hold, forklarer Hoffmann.

Trusov er med på planen og har også respekt for Mørkøv.

- Michael Mørkøv er en hurtig sprinter og på de sidste 30-40 kilometer vil vi se, hvordan vi har det og tage en beslutning. Vi vil arbejde sammen, så en af os kan være med i den afgørende massespurt, siger Trusov.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip