Mørkøv kom for sent i Tour-kaos: Det er bare ærgerligt

20/07/2014 21:35

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Michael Mørkøv var for sent ude med sin mission på Tourens 15. etape, da feltet tordnede ind mod målstregen i Nimes, hvor nordmanden Alexander Kristoff vandt en massespurt få sekunder efter, at søndagens to udbrydere var blevet hentet.

Danskeren fra Tinkoff-Saxo blev fanget i den kaotiske finale, hvor det var planen, at han skulle holde sig helt fremme sammen med holdkammeraten Daniele Bennati.

- Vi prøvede at sidde så langt fremme som muligt for at se, hvad vi kunne få ud af det. Men det blev så ikke til noget, siger Michael Mørkøv.

- Desværre sidder jeg selv en smule for langt tilbage på de sidste 5-10 kilometer, og jeg har ikke mulighed for at komme frem.

Anført af Lars Bak (Lotto-Belisol) kørte feltet i høj fart ind mod målbyen, men alligevel havde de mange ryttere svært ved at indhente udbryderne Martin Elmiger (IAM) og Jack Bauer (Garmin-Sharp).

- Det var kaotisk på grund af regnen, de mange sving og rundkørslerne, siger Mørkøv om årsagen til, at det var vanskeligt at køre sig frem.

Daniele Bennati derimod sad godt placeret, og italieneren kørte væk fra feltet få kilometer fra mål. Kort efter slog han opgivende i styret - tilsyneladende med en punktering.

- Det er ærgerligt, for han sad godt med fremme. Han kunne nok have kørt en god spurt, siger Mørkøv.

Mandag er hviledag i Tour de France.

/ritzau/