Mørkøv om Tour-billet: Det ser godt ud

Tour de France begynder om tre uger, og for hjælperytterne spidser det hele til i disse dage i kampen om at komme med i verdens største cykelløb.

Når Schweiz Rundt bliver indledt med en enkeltstart på 9,4 kilometer lørdag, forsøger flere danskere at overbevise Bjarne Riis og hans kolleger om, at de skal være hjælperyttere for Alberto Contador.

Matti Breschel, Chris Anker Sørensen og den danske mester Michael Mørkøv er med, og umiddelbart er sidstnævnte den dansker, som har bedst mulighed for at komme igennem nåleøjet.

Den 29-årige cykelrytter er også selv optimist.

- Jeg fornemmer, at det ser godt ud. Jeg har nogle gange i denne sæson været ude at køre med noget af det, som ligner Tour-holdet, og da har jeg fået ros for mit arbejde, siger Michael Mørkøv.

- Schweiz Rundt og Dauphiné er en afgørende faktor i udtagelsen, og når man har en Alberto Contador på holdet, er der ekstra mange, som gerne vil være med. Så der er virkelig hård kamp om pladserne, siger Michael Mørkøv.

Sidste år fik han en lang næse, da holdet blev udtaget. Derfor erkender han også, at det kan være en frustrerende kamp.

- Jeg har kæmpet hårdt og trænet rigtigt godt i de sidste to måneder for at ramme formen. Men det er frustrerende, at man ikke ved, om man skal ned for at levere varen sammen med Contador, eller om man skal holde ferie.

Rytterne på det tidligere danske cykelhold har i denne sæson set en Alberto Contador, som kører stærkt. Han vandt Tirreno-Adriatico og Baskerlandet Rundt tidligere på året, og han byder sidste års Tour-vinder Chris Froome kamp til stregen i Critérium du Dauphiné, som slutter søndag.

Det giver ekstra gejst, at kaptajnen er så stærk.

- Efter sidste år lignede Froome en, som ville vinde de næste mange år. Men det, Alberto har leveret, gør, at vi tør tro på ham, og jeg håber meget at komme med, for jeg føler virkelig, at jeg har noget at byde ind med, siger han.

Michael Mørkøv og Matti Breschel kommer med frisk succes fra Tour de Luxembourg i sidste uge. Her vandt Matti Breschel samlet efter to etapesejre og en andenplads undervejs. Michael Mørkøv blev nummer tre samlet og nummer to på en enkelt etape.

/ritzau/

 

Dagens Gossip