Mørkøv tilfreds med ny rolle: Det lykkedes fint

Michael Mørkøv indtog på 12. etape en helt ny opgave i årets Tour efter Alberto Contadors exit, da danskeren kørte sin Tinkoff-Saxo-holdkammerat Daniele Bennati frem til en afgørelse mellem sprinterne.

- Jeg synes, det gik udmærket. Jeg fik kørt ham frem, og så sad han der i top-10, som han gerne ville. Jeg ved så ikke, hvad han blev i spurten, siger Michael Mørkøv.

Bennati blev nummer seks på etapen, og han var ikke i nærheden af sejren, blandt andet fordi han tilsyneladende blev klemt til slut. Alexander Kristoff vandt etapen foran Peter Sagan.

Manager Bjarne Riis havde efter den spanske kaptajns styrt netop snakket om, at Mørkøv skulle bruge sine evner i positionskampen og sin hurtighed til at køre italieneren frem.

- Det er okay, med de midler vi har.

Den 29-årige dansker havde imidlertid helt andre planer i middagsheden, da feltet kørte ud af startbyen Bourg-en-Bresse.

- Jeg forsøgte faktisk en del gange at komme af sted. Jeg markerede nogle af de ryttere, som så ud til, at de gerne ville af sted.

- Men til slut var det et lille udbrud, der kørte væk, og man kunne mærke, at sprinterholdene var interesseret i at holde det sammen, siger Mørkøv.

Duoen Mørkøv-Bennati får sandsynligvis chancen igen på søndag, når der venter en sprinteretape til Nimes.

Michael Mørkøv vandt en massespurt i Vuelta a Espana i 2013.

/ritzau/

 

Dagens Gossip