Mørkøv var træt: Måtte slås for at komme med til Paris

Selvom Michael Mørkøv hele sin ungdom som banerytter har haft tidskørsler som et speciale på cykelbanerne, måtte den danske Tinkoff-Saxo-rytter slide hårdt på 20. etape for overhovedet at indløse billet til sidste etape af Tour de France søndag i Paris.

Den 29-årige dansker havde undervejs på lørdagens 54 kilometer lange enkeltstart hele tiden i baghovedet, at han måtte presse sig selv for at slutte på den rigtige side af tidsgrænsen.

- Det var en hård tur. Jeg blev nødt til at køre ret stærkt for at klare mig inden for tidsgrænsen, siger Michael Mørkøv.

- Hvis jeg havde rullet igennem, havde jeg ikke fået lov at starte i morgen. Det er ikke bare en rulletur, og jeg har måske kørt 90 procent af, hvad jeg kan, for at komme igennem.

Mørkøv sluttede i tiden 1 time 15 minutter og 16 sekunder, hvilket er godt seks minutter langsommere end den foreløbigt førende Danny Pate fra Sky.

Alle venter imidlertid, at den tredobbelte verdensmester Tony Martin vil sætte en tid, der er hurtigere.

Ryttere, der slutter i en tid, der er 25 procent langsommere end vinderens, bliver pillet ud af løbet.

- Problemet ligger i, at man kan ikke på forhånd regne sig frem til, hvad tid Tony Martin kører, så man kan ikke på forhånd regne ud, hvad der er nok til at klare tidsgrænsen.

- Specielt med så god en enkeltstartsrytter som Tony Martin i feltet, kan man aldrig vide sig sikker, og hvis man er småsyg eller har en lille skade, så er det svært at klare tidsgrænsen i dag, siger Mørkøv.

/ritzau/

 

Dagens Gossip