Mogens Jensen bliver ny handels- og udviklingsminister

Mogens Jensen (S) rykker ind i Udenrigsministeriet som ny handels- og udviklingsminister. Det erfarer Ritzau.

Dermed kommer der et helt nyt ministerhold på Asiatisk Plads. Tidligere søndag aften kom det frem, at Martin Lidegaard (R) bliver ny udenrigsminister.

Mogens Jensen har siddet i Folketinget siden 2005 og har indtil nu været kultur- og medieordfører. Derudover blev Mogens Jensen i 2012 valgt som næstformand hos Socialdemokraterne.

Det er en mand med mange talenter, som fremover skal være handels- og udviklingsminister. 50-årige Mogens Jensen er kendt som en mand, der gerne synger for på en fællessang.

Han stiller også gerne op som julemand til Folketingets traditionelle juletræsfest, ligesom han gerne bidrager til den gode stemning med en parodi på sin gode ven og partifælle, tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen.

Selvom det er kultur- og mediepolitik man først og fremmest forbinder med Mogens Jensen med, så er han ikke helt ubekendt med udenrigspolitikken.

Mogens Jensen er således formand for den danske delegation til Europarådet, ligesom han er medlem af både Folketingets Udenrigsudvalg og Udenrigspolitisk Nævn.

Mogens Jensen afløser Rasmus Helveg Petersen (R) som udviklingsminister. Rasmus Helveg Petersen rykker i stedet ind på partifællen Martin Lidegaards tidligere post som klima- og energiminister.

Mogens Jensen er en af fire helt nye ministernavne i den store regeringsrokade, som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har været tvunget til at gennemføre efter SF's udtræden af regeringen.

De øvrige helt nye ministre er miljøminister Kirsten Brosbøl (S), transportminister Magnus Heunicke (S) og uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R).

Derudover er der blevet flyttet flittigt rundt på de siddende ministre.

/ritzau/

 

Dagens Gossip